Το 1989, με την ίδρυση της 1ης Ιδιωτικής Σχολής Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας στην Ελλάδα, η πρωτοπόρος Chef Βιργινία Αναστασιάδου μαζί με μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών του κλάδου, διοργανώνουν πανελλαδικά τον 1ο Διαγωνισμό Γαστρονομίας.
Η εκδήλωση ουδέποτε είχε οικονομικό χαρακτήρα και η είσοδος είναι δωρεάν.
Στην αρχική του μορφή, ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαγειρικές και ζαχαροπλαστικές δημιουργίες δευτεροετών και τελειόφοιτων σπουδαστών. Βλέποντας τον ενθουσιασμό και την απήχηση που προοδευτικά κατέκτησε, προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες ώστε να συμμετέχουν και οι πρωτοετείς σπουδαστές.
30 χρόνια μετά, ο Διαγωνισμός Γαστρονομίας είναι η ετήσια συνάντηση για κάθε λάτρη της Γαστρονομίας. Σπουδαστές όλων των Σχολών παρακολουθούν την εκδήλωση, εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των γνώσεων και των τεχνικών που διδάσκονται οι σπουδαστές της Σχολής La Chef Levi. Διαχρονική είναι και η συμμετοχή σπουδαστών από το εξωτερικό που δίνουν ένα παγκόσμιο χαρακτήρα επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική επίδραση της αποκλειστικής εξειδίκευσης στην εκπαίδευση την οποία μόνο η La Chef Levi προσφέρει, ούσα η μόνη Ελληνική Σχολή που λειτουργεί με επιτυχία και στο εξωτερικό.
Οι χορηγοί των Διαγωνισμών Γαστρονομίας από το ξεκίνημά μας, συμμετέχουν αδιάλειπτα προβάλλοντας προϊόντα και εξοπλισμό στους εκατοντάδες επισκέπτες και άμεσα ενδιαφερόμενους Σεφ του μέλλοντος, στηρίζοντας έμπρακτα το εγχείρημα.
Λόγω του μεγάλου αριθμού συμμετοχών και της ολοένα αυξανόμενης προσέλευσης των τελευταίων ετών, το 2019, ο Διαγωνισμός μεταφέρεται στο χώρο της Δ.Ε.Θ.
Η αναγνώριση αυτή είναι η καλύτερη επιβράβευση για το έργο της Σχολής εδώ και 30 χρόνια, παρακινώντας όλους μας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να συνεχίζουμε να επηρεάζουμε τη Γαστρονομία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος των σπουδαστών μας.